Bezoek de wijnboeren van Chinon, de stad van rode wijn

Welkom in de stad Chinon, een historische stad die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Chinon zal wijnliefhebbers en professionals kunnen verwelkomen zoals het hoort, want deze stad staat bekend om zijn kwaliteit rode, rosé en witte wijnen. Als u een verblijf in een wijntoerisme wilt doorbrengen, is Chinon de ideale plek. Op het programma: kelderbezoek, wijnproeverij, wandeling door de wijngaard, wijnworkshop. U kunt uw ervaring nu op Winalist boeken bij een van onze partnerhosts die u graag in hun vakgebied verwelkomen.

Ervaringen om mij heen
Open map

Wat te doen en wat te bezoeken in Chinon?

Chinon is een Franse gemeente in de regio Centre-Val de Loire in het departement Indre-et-Loire. Chinon is een uitzonderlijke en gerenommeerde site in het land van Rabelais en een goed leven waar we delen en vieren met vrienden of familie.

Ga tijdens je verblijf of weekend in de stad naar het koninklijke fort van Chinon, een koninklijk kasteel uit de 11e eeuw dat ook dienst doet als museum. Ga voorbij de Sainte-Radegonde-kapel, een semi-holbewoner-gebouw op de heuvel Sainte-Radegonde, ten oosten van het historische stadscentrum van Chinon.

Het is ook goed om door deze stad te wandelen die sinds 2000 wordt erkend als een "stad van kunst en geschiedenis". Inderdaad, de smalle straatjes, het herenhuis in tufsteen of de vakwerkhuizen getuigen van zijn geschiedenis. Het kruispunt van de put van de bodems is ook symbolisch voor de stad, mis het niet tijdens uw uitje.

Bezoeken en proeverijen in de buurt van Chinon

Zie op een kaart

Rondleidingen / excursies in de buurt van Chinon

Zie op een kaart

Ben je op zoek naar een specifieke ervaring?

Welke wijn ervaringen rond Chinon?

Chinon is bekend en erkend, zowel door amateurs als door wijnprofessionals, om zijn gelijknamige drank, de beroemde AOC. De wijnproductie in de Chinon-wijngaard is in drieën verdeeld: 85% is bestemd voor rode wijn, 13% voor roséwijn en 2% voor witte wijn.

We vinden er drie verschillende druivensoorten: Cabernet Franc (minimaal 90%) en Cabernet Sauvignon (maximaal 10%) voor rode en roséwijnen. Wat de blanken betreft, is de druivensoort 100% Chenin.

De Chinon-wijngaard op ongeveer 2.300 hectare, aan beide zijden van de Vienne. Maak kennis met de ongeveer 200 wijnbouwers die er zijn om meer te weten te komen over de geschiedenis van hun land en de wijnwereld om hen heen. Na een bezoek aan de kelders en wijngaarden kunt u ook hun verschillende wijnen proeven binnen hun eigen domein.

Boek nu uw wijnervaring in Chinon on Winalist. De reservering is online gemaakt en de betaling is veilig.

Laatste plekken voor vandaag

Ontdek andere steden in de buurt van Chinon

  • Tours Tours

    Tours