Bezoek Nice, de hoofdstad van de Côte d'Azur

De stad Nice trekt al lange tijd de aandacht van kunstenaars. Tegenwoordig is het de beurt aan wijnliefhebbers en professionals om zich aangetrokken te voelen tot dit mooie stadje aan de Côte d'Azur. Nice heeft een heel mooie natuur: tussen zijn wijngaard, zijn Bellet-wijnen en de productie van olijfolie (biologisch moet het gezegd worden), weet het wijnliefhebbers en fijnproevers aan te trekken. Winalist biedt u een lijst van wijntoeristische activiteiten die u daar kunt uitvoeren: bezoek, proeverij, ontdekking, workshop, alles is aanwezig om plezier te hebben met onze wijnbouwers uit Nice.

Ervaringen om mij heen
Open map

Wat te doen en wat te bezoeken in Nice?

Nice is een stad in het zuidoosten van Frankrijk. Het is ook de economische en culturele hoofdstad van het departement Alpes-Maritimes aan de Côte d'Azur. Nice ligt tussen de zee en de bergen, dus het is de ideale plek om af te spreken met familie of vrienden: er zal geen teleurstelling zijn.


Wanneer je aankomt in Nice, maak dan een wandeling over de Promenade des Anglais, de karakteristieke maritieme promenade van de stad. Ga dan naar verschillende musea die net zo interessant zijn als elkaar, zoals het Matisse Museum, waar je de geschiedenis van deze fantastische Franse schilder en zijn grote collectie schilderijen diepgaand kunt ontdekken. Het Marc Chagall National Museum toont werken van de kunstenaar geïnspireerd door de Bijbel. Je moet de Sint-Nicolaaskathedraal bezoeken, een Russisch-orthodox religieus gebouw in Nice, het is een van de belangrijkste buiten Rusland. Deze kathedraal is ook geclassificeerd als historische momenten en heeft het label "Erfgoed van de XXe eeuw" gekregen.

Bezoeken en proeverijen in de buurt van Nice

Zie op een kaart

Ben je op zoek naar een specifieke ervaring?

Ontdek andere steden in de buurt van Nice