Ontdek Aix-en-Provence, de culturele hoofdstad van de Provence

Ga je door Aix-en-Provence en wil je de omgeving bezoeken? Als je van wijn en toerisme houdt, dan ben je hier aan het juiste adres. We hebben een lijst samengesteld met niet te missen wijnervaringen, zowel qua bezoeken, workshops als wijnproeverijen. In het hart van de ongerepte natuur bestaat de omgeving van Aix-en-Provence uit kastelen en kelders om zonder mate te verkennen. De wijndomeinen zullen je verwelkomen in hun land om je hun geschiedenis te laten ontdekken.

Ervaringen om mij heen
Open map

Wat te doen en wat te bezoeken in Aix-en-Provence?

Bekend als de culturele hoofdstad van de Provence en de favoriete stad van de Fransen om zich te vestigen omdat het goed is om in te wonen, de omgeving is net zo charmant. De aanwezige wijndomeinen verfraaien het pand verder.

De Provence was ook een van de allereerste Franse regio's die de wijnstok verbouwde. Tegenwoordig strekt de wijngaard zich uit tussen Les Baux de Provence en Fréjus: van de kust tot het achterland. De wijnen waaruit het bestaat, zijn meestal rosés (80%) en de meest voorkomende druivensoorten zijn Grenache Noir en Cinsault.


De wijnroute Aix-en-Provence strekt zich uit tot Marseille. De productiewijngaard van de AOC Coteaux d'Aix-en-Provence beslaat 4.200 hectare. Onderweg vindt u vele kastelen die het hele jaar door proeverijen aanbieden, maar ook rondleidingen en andere workshops.

Bezoeken en proeverijen in de buurt van Aix-en-Provence

Zie op een kaart

Ben je op zoek naar een specifieke ervaring?

Aix-en-Provence is een stad in de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur in Zuid-Frankrijk. Om je de waarheid te vertellen, hier werd Paul Cézanne geboren, de beroemde schilder die de beweging van het postimpressionisme creëerde. We nodigen u ook uit voor een bezoek aan het Atelier de Cézanne dat is omgevormd tot een museum.

Andere bezoeken zijn essentieel in deze mooie zuidelijke stad. Loop langs Cours Mirabeau, een beroemde laan met bomen. Ga dan naar de voet van de parochie Saint-Sauveur, het religieuze gebouw met gevarieerde architectuur. Om je uitje voort te zetten, bezoek je het Granet Museum met werken uit de 15e tot de 19e eeuw.

Winalist nodigt u uit om alle activiteiten rond Aix-en-Provence te ontdekken die door onze gastheren worden aangeboden. Als je het leuk vindt, kun je het direct op onze site boeken dankzij online vooruitbetaling. Goede reis en tot binnenkort voor nieuwe avonturen!

Ontdek andere steden in de buurt van Aix-en-Provence

  • Nice Nice

    Nice