Bezoek de wijngaarden van Angers en ontdek de wijnen

Een paar uur of meerdere dagen de wijngaard van Angevin ontdekken is gemakkelijk als u weet waar u heen moet. Maar als u het nog steeds niet weet, bieden we een lijst met wijntoeristische activiteiten die u niet mag missen als u ter plaatse aankomt. Tussen bezoeken aan wijnmakerijen, wijngaarden, feesten en proeverijen, is Angers een stad die wijnliefhebbers heerlijk verwelkomt. Laat u leiden door onze selectie hieronder.

Ervaringen om mij heen
Open map

Wat te doen en wat te bezoeken in Angers?

Je hoeft alleen maar de Anjou-Saumur wijnroute af te leggen, de eerste wijngaard in de Loire-vallei. Stop op gunstige plaatsen, zoals het Domaine de Noiré, waar de wijnbouwers en eigenaren graag hun geschiedenis en knowhow met u delen.


In Anjou vindt u wijnen die bij u passen. Gestructureerde rode wijn met fruitaroma's, droge witte wijn met delicate aroma's, zoete witte wijn met fruitaroma's maar ook rosé met subtiele aroma's van rood fruit.

Veel andere verrassingen zijn verborgen in Anjou, maar we geven er de voorkeur aan niet alles te onthullen, zodat je er echt van profiteert als het zover is. Boek nu uw volgende wijntoerisme-uitje in de buurt van Angers on Winalist.

Bezoeken en proeverijen in de buurt van Angers

Zie op een kaart

Ben je op zoek naar een specifieke ervaring?

Angers is een stad in beweging, maar ook een stad vol geschiedenis. Om je reis goed te beginnen, raden we je aan naar Château d'Angers te gaan, dit 9e-eeuwse fort dat rondleidingen biedt voor je plezier. Ga dan naar de Saint-Maurice-kathedraal in Angers, een katholieke kathedraal uit de 12e en 13e eeuw, de architectuur zal je verleiden. Om te ontspannen tussen twee bezoeken, mag u het Terra Botanica Park niet missen, een pretpark met als thema planten: perfecte combinatie voor jong en oud. Na een goede lunch en een wandeling door het stadscentrum, bezoekt u het Museum voor Schone Kunsten van Angers, dat u de geschiedenis van de stad diepgaand zal vertellen.

Ontdek andere steden in de buurt van Angers

  • Chinon Chinon

    Chinon

  • Tours Tours

    Tours