Ontdek het Pays de la Loire vanuit Nantes

Heb je besloten om een dag of een weekend in Nantes door te brengen om de stad en haar wijnwereld te ontdekken? We kunnen u begeleiden bij uw keuze van wijntoeristische activiteiten die u ter plaatse kunt doen dankzij de lijst die u hieronder vindt. Bezoek aan de kelder en de wijngaarden, proeverij van de vele wijnen, wijnworkshops ... U zult veel unieke en onvergetelijke ervaringen vinden in Nantes dankzij onze partnergastheren. Boek nu de activiteit die je doet dromen op winalist.com. Geniet van uw verblijf in het Pays de la Loire.

Ervaringen om mij heen
Open map

Wat te doen en wat te bezoeken in Nantes?

Nantes is een Franse gemeente in het westen van Frankrijk, in het zuiden van het Armorican Massif. Gepresenteerd als "de meest aangename stad van Europa" in 2004, ontving het in 2013 de Prijs Groene Hoofdstad van Europa en de Prijs Europese Innovatiehoofdstad in 2019. Om niet te stoppen, werd het ook verkozen tot "beste stad in Frankrijk waar te werken" 'in 2018.

Als Nantes alleen prijzen ontvangt, is dat niet voor niets. Dus je kunt met gesloten ogen naar de stad gaan, je zult niet teleurgesteld worden. Mis tijdens uw verblijf in het Pays de la Loire de Machines de l'Île niet, een pretpark met gigantische machines die de stad vertegenwoordigen. Bezoek de kathedraal Saint-Pierre en Saint-Paul in Nantes, die je zal vullen met zijn architectuur. Breng ook een moment door in het kasteel van de hertogen van Bretagne, een verdedigings- en plezierkasteel dat sinds 1840 als historisch monument is geclassificeerd.

Voor kunstliefhebbers zal het Nantes Art Museum u tevreden stellen omdat het galerijen zijn van hedendaagse en historische kunst. Het is een van de grootste musea van de regio.

Bezoeken en proeverijen in de buurt van Nantes

Zie op een kaart

Ben je op zoek naar een specifieke ervaring?

Hoe is het wijngebied van Nantes?

De wijngaard van Nantes ligt in de departementen Loire-Atlantique, Vendée en Maine-et-Loire. De belangrijkste druivensoorten waaruit de wijngaard bestaat, zijn voor rode wijn: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Negrette, Gamay en Pinot Noir. Voor witte wijn hebben we het meer over Bourgondische meloen, Sauvignon en Chenin.

De regio produceert voornamelijk witte wijnen, maar we vinden er ook rode wijnen en roséwijnen.

Om meer te weten te komen over het wijngebied van Nantes, nodigen we u uit om uw volgende wijnervaring online te boeken op Winalist. De wijnbouwers van Nantes vertellen u graag de geschiedenis van hun wijnstokken in detail. Snel en gratis reserveren.

Laatste plekken voor vandaag

Ontdek andere steden in de buurt van Nantes

  • Chinon Chinon

    Chinon

  • Tours Tours

    Tours