Vind de beste wijnervaringen rond Amboise

U heeft een weekend in Amboise gepland met vrienden of familie om de geschiedenis van de Loire-wijn te ontdekken, maar u weet niet precies wat u moet doen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres, want bij Winalist is ons uitgangspunt u te begeleiden bij de keuze van uw toekomstige wijntoerisme-activiteiten. Ervaringen in kelders, musea of rondleidingen, wijnproeverijen of specialiteiten ... alles is verleidelijk, maar we zullen moeten beslissen. We hebben hieronder een lijst opgesteld van dingen die u kunt doen (en zien) in Amboise en omgeving.

Ervaringen om mij heen
Open map

Wat te doen en wat te bezoeken in Amboise?

De stad Amboise ligt aan de oevers van de Loire en wordt omgeven door wijngaarden. Slechts dertig kilometer van Tours was deze stad jarenlang de favoriete stad van koning Frans I die in zijn koninklijk kasteel woonde. Elke zomeravond kunt u een schitterend nachtelijk spektakel "Aan het hof van Roy" in het kasteel observeren. Op het programma laten lichtspelen, waterspelen, vuurwerk, renaissancedansscènes en cavalerie-scènes je de geschiedenis van Frankrijk beleven.

Deze parel van Touraine en de Loire verbergt nog andere geheimen ... Leonardo da Vinci bracht zijn laatste twee jaar door op het Château du Clos Lucé in Amboise. Tegenwoordig is deze plek voor iedereen te bezoeken. U kunt de reconstructie van een groot deel van zijn werken uit de Renaissance ontdekken.

Maar Amboise is ook een wijnstad: het biedt sublieme wijnlandschappen. Je kunt ook proeven, in de appellatie Touraine Amboise, wit, rosé maar ook rood. Amboise weet iedereen te plezieren!

Bezoeken en proeverijen in de buurt van Amboise

Zie op een kaart

Ben je op zoek naar een specifieke ervaring?

Welke bijzonderheden voor Amboise-wijnen?


Amboise Blanc is een wijn gemaakt van de Pineau-druivensoort uit de Loire. er zijn twee soorten: mousserende wijnen, vrij licht in de mond en aangenaam bijpassende aperitieven en desserts, en vervolgens droge, halfdroge of zoete stille wijnen, afhankelijk van de hoeveelheid zon.

Amboise Rouge is gemaakt van een blend van verschillende druivensoorten: Cabernet en Gamay. En dat is wanneer de wijn al zijn geur uitdrukt.

Amboise Rosé wordt verkregen door maceratie van de hele druif en komt uit dezelfde druivensoorten als rood. Het wordt vroeg gebotteld om al zijn versheid te behouden.


Als je meer wilt weten over de geschiedenis van Amboise-wijn, aarzel dan niet om je volgende ervaring nu te boeken op Winalist. De wijnboeren uit de regio leggen u graag de geheimen van deze wijnbereiding in detail uit. Als je wilt, kun je zelfs een proeverij met commentaar maken. Goed uitje in Touraine!

Ontdek andere steden in de buurt van Amboise

  • Chinon Chinon

    Chinon

  • Tours Tours

    Tours