Bezoek de wijndomeinen Banyuls-sur-mer

Banyuls-sur-Mer is een Franse gemeente, gelegen in het departement Pyrénées-Orientales in de regio Occitanie. Erkend om zijn zonneschijn en de nabijheid van de zee, is deze stad ideaal voor een verblijf in het zuiden, maar ook voor bezoeken en proeverijen van wijn die rijk is aan smaken. Winalist biedt u een lijst met wijntoeristische activiteiten om een keer ter plaatse te oefenen met onze partnerhosts. Boek nu.

Ervaringen om mij heen
Open map

Wat te doen in Banyuls?

Om uw verblijf in het zuiden heerlijk te laten verlopen, heeft Winalist alles gepland. Afgezien van de wijnervaringen die door onze partnergastheren worden aangeboden, bestaat de stad Banyuls-sur-Mer uit essentiële activiteiten! Ga eerst naar het kustpad om de opmerkelijke baaien en stranden van de stad te ontdekken. Bezoek vervolgens het zeereservaat Cerbère-Banyuls om de rijkdom van de Middellandse Zee op een beschermde plek te verkennen. Ook het Arago Laboratory aquarium is te zien.

Wandel langs de haven om de artiesten en activiteiten te ontdekken. Een andere originele manier om de stad te ontdekken, is door de mediterrane flora te verkennen in de mediterrane tuin van Mas de la Serra. Voor liefhebbers van wandelen en sublieme panorama's mag u de wandelingen van La Salette, de Col de Banyuls of de Maledoc-toren niet missen.

Voordat u van huis gaat, moet u de Catalaanse gastronomie proeven met lokale producten: olijfolie, azijn, enz.

Ben je op zoek naar een specifieke ervaring?

Wat voor soort proeverijen bij de wijnboeren in Banyuls-sur-Mer?

U vindt ter plaatse de Grand Cru Banyuls, een natuurlijke zoete wijn met een oorsprongsbenaming (AOC). Het is niet gewijd aan Banyuls-sur-Mer, maar wordt geproduceerd in vier gemeenten in Zuid-Frankrijk, in het departement Pyrénées-Orientales in de regio Occitanie: Banyuls-sur-Mer, Collioure, Port-Vendres en Cerbère.

Deze wijn is gemaakt van oude wijnstokken die worden verbouwd op terrassen op de steile hellingen van de Vermeille-kust. We hebben het over een gemuteerde wijn.

Tijdens uw vakantie ontdekt u ook Collioure-wijn, maar we zullen u vandaag niet alles onthullen. Je hebt daar nog steeds veel te ontdekken. Boek uw ervaring nu online op winalist.com


Wij wensen u een aangenaam verblijf in het zuiden en met onze wijnbouwers die ongeduldig op u wachten.

Laatste plekken voor vandaag

Ontdek andere steden in de buurt van Banyuls