Ontdek Straatsburg, de hoofdstad van Europa

Ontdek de wijnwereld van de Elzas tijdens uw verblijf in Straatsburg. Tussen de vele wijnkelders, de overvloedige wijnproeverijen en de innovatieve oenologische ateliers zullen wijnliefhebbers niet teleurgesteld worden. Om uw verblijf in de Elzas soepel te laten verlopen, heeft Winalist een lijst samengesteld met activiteiten rond wijn in de stad Straatsburg. Je kunt ze hieronder vinden en degene die je leuk vindt meteen reserveren. Laat u leiden door uw nieuwsgierigheid tijdens uw wijntoerisme-avontuur.

Ervaringen om mij heen
Open map

Wat te doen en wat te bezoeken in Straatsburg?

Straatsburg is de hoofdstad van de regio Elzas-Champagne-Ardennen-Lotharingen (Grand-Est) in het noordoosten van Frankrijk. De stad is ook de officiële zetel van het Europees Parlement. Gelegen nabij de grens met Duitsland, sport het Duitse en Franse cultuur en architectuur.

Tijdens uw verblijf in Straatsburg raden we u aan de Notre-Dame met zijn gotische gebouw en astronomische klok te bezoeken. Ga dan naar het Rohan-paleis om een 18e-eeuws paleis met musea te bekijken. Om een korte pauze te nemen tijdens een wandeling, hoef je alleen maar te wandelen in de pittoreske wijk van het historische centrum van Straatsburg, Petite France. Sinds 1988 staat het ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. U kunt de vakwerkhuizen bekijken en heerlijke gerechten proeven in een van de vele Elzasser restaurants die daar gevestigd zijn.

De verplichte doorgang naar Straatsburg is de oversteek van Grande-Île, een stadseiland met historische gebouwen. En voor bezoekers die zich echt willen onderdompelen in de cultuur en tradities van de Elzas, ga naar het Elzasser museum om alles te ontdekken.

Bezoeken en proeverijen in de buurt van Strasbourg

Zie op een kaart

Ben je op zoek naar een specifieke ervaring?

Welke kelders te bezoeken in de Elzas?

Winalist biedt u een lijst met activiteiten die u niet mag missen in Straatsburg. Deze ervaringen kunnen zijn: kelderbezoeken, wandelingen in de wijngaarden te voet, met de fiets, te paard of in een 2CV, wijnproeverijen verrassender dan de andere. Combinaties van eten en wijn voor de meest gastronomische en vele andere activiteiten, zoals wijnworkshops om te leren hoe je wijn kunt proeven, er commentaar op kunt geven of zelfs je eigen kunt maken.

Winalist nodigt u dan ook uit om te wandelen door de vele activiteiten die u aangeboden worden door onze partner hosts en om degene te boeken waar u verliefd op werd. De reservering wordt direct online gemaakt. Betalen is snel, veilig en gratis. Wacht niet langer en vertrek om de Elzas te verkennen!

Laatste plekken voor vandaag

Ontdek andere steden in de buurt van Strasbourg