Wijnroute Elzas: mis Riquewihr niet!

De wijnroute van de Elzas heeft u altijd verleid, maar u wist niet waar u moest beginnen? Winalist heeft alles gepland om u te helpen uw reis goed te organiseren. Ontmoet in Riquewihr, deze Franse gemeente in het departement Haut-Rhin en aanwezig op de wijnroute van de Elzas. Je zult veel velden kunnen ontdekken die je zullen bieden om hun wijnen te proeven, maar ook om de geschiedenis van hun land te ontdekken. Bekijk de lijst met activiteiten hieronder en reserveer uw favoriet.

Ervaringen om mij heen
Open map

Wat te doen en wat te bezoeken in Riquewihr?

Tussen de bezoeken aan de landgoederen, de proeflokalen, de kelders, de wijnateliers, ben je niet klaar om je te vervelen. Tijdens je wandelingen in de stad Riquewihr zul je alle geheimen van de wijnbouwers kunnen ontdekken. Je krijgt ook de gelegenheid om de architectuur van Elzasser steden en de geschiedenis daarvan te observeren.

Bezoeken en proeverijen in de buurt van Riquewihr

Zie op een kaart

Ben je op zoek naar een specifieke ervaring?

Bezoek de stad Riquewihr

Riquewihr is een Elzasser stad in Oost-Frankrijk. Gelegen aan de wijnroute van de Elzas, zal deze stad u tevreden stellen dankzij de geplaveide straten vol met wijnboeren. Bovendien is elk huis vakwerk, deze architectuur maakt de plaats mythisch.

In Riquewihr vind je de Dolder-toren uit 1921 met het Dolder-museum en eeuwenoude wapens, we raden je aan om daarheen te gaan: het is de omweg waard! De Tower of Thieves is een oude 14e eeuwse gevangenis waar martelwerktuigen worden gevonden, het is een interessant bezoek als je jezelf wilt onderdompelen in het leven van die tijd.

Om de stad Riquewihr diepgaand te ontdekken, is er niets beter dan de verhalende en gastronomische rondleiding door de stad te maken. Het is de ideale manier om te leren terwijl je geniet. Je hebt ook veel rondleidingen over de Grands Crus-wijnroute. Voor meer plezier en minder vermoeidheid kunt u de middeleeuwse stad bezoeken met het toeristentreintje. Om te weten dat het zelfs in de wijngaarden passeert!

Boek dus nu uw wijntoerisme-activiteit in Riquewihr in de Elzas op Winalist. De reservering is online gemaakt en is snel en veilig. Geniet van uw verblijf in het Land of Waters.

Ontdek andere steden in de buurt van Riquewihr