Wijntoerisme in de Jura: bezoek de wijnmakerijen, kelders en wijnbouwers

Ontdek de zeer diverse wijngaard van de Jura. Op een oppervlakte van 1.850 hectare bestaan maar liefst 4 Appellations d'Origine Contrôlée naast elkaar: Arbois, Côtes du Jura, Etoile, Château-Chalon en 3 AOC-producten: Marc du Jura, Crémant en Macvin du Jura. Winalist biedt u een selectie van de beste ervaringen in wijnmakerijen, kastelen en kelders in de Jura. Om te ontdekken met vrienden, alleen of met familie, profiteer zowel in de week als in het weekend van deze opmerkelijke erfgoedregio. De wijnroutes wachten op je!

Ervaringen om mij heen
Wijnkaart van Jura
  • Domaine de la Petite Marne - Noir Frères
  • Domaine de Sainte Marie

Ontdek de wijnen van de Jura tijdens een authentieke ervaring

De Jura-wijngaard bevindt zich in het enige departement van de Jura. Een wijngaard die je unieke druivenrassen in de wereld laat ontdekken over 100 kilometer van noord naar zuid.

De wijndomeinen van de Jura zijn zeer oude landgoederen, maar zijn nog weinig bekend. De wijnen zijn daar echter van kwaliteit dankzij onder meer een bodem die men als atypisch zou kunnen kwalificeren. Inderdaad, de wijnstokken zijn geplant op een hoogte van ongeveer 300 meter en de klimatologische omstandigheden vormen een echte uitdaging voor de wijnstokken. De druivensoorten en teeltmethoden worden daarom streng geselecteerd. De druivensoorten die we het meest aantreffen zijn dan Pinot Noir, Chardonnay maar ook Poulsard, Trousseau en Savagnin. Je ontdekt er een grote diversiteit aan rode, witte en rosé wijnen maar ook mousserende wijnen en vooral de bekende gele wijn. Onder hen kunnen we Arbois, Arbois Pupillin en Châteaux-Chalon noemen. Ontdek deze typische wijn dankzij Winalist en zijn vele bezoeken, proeverijen en wijntoeristische activiteiten.


Dit wijngebied heeft meer dan 100 wijnhandelaren en wijnbouwers die zich allemaal inzetten voor een kwaliteitsbenadering rond de toeristische receptie. Alleen, met familie of vrienden, laten deze professionals u hun knowhow en alle smaken van de Jura ontdekken, gedreven door de passie voor hun land. U zult onvermijdelijk de wijnervaring vinden die bij u past.

Wist u ? Jura gele wijn wordt beschouwd als een van de 5 beste droge witte wijnen ter wereld. Omdat het in contact komt met lucht, kan het azijn worden, maar het kan zichzelf ook beschermen door een sluier van gist te ontwikkelen die het specifieke en sterke aroma's geeft. Ze worden vaak hoog gewaardeerd en krijgen veel positieve recensies.

Verfijn uw zoekopdracht op type ervaring


Hoe een wijnweekend in de Jura boeken?

Met Winalist is wijntoerisme in de Jura slechts één klik verwijderd! Ontdek dankzij ons zoekplatform de wijngaarden en kastelen die op jou lijken. Selecteer uw volgende bestemming met uw zoekcriteria. Boek uw ervaring bij de slots die door onze partners worden aangeboden. Zodra uw activiteit is geboekt, ontvangt u van ons een bevestiging. Een groot deel van onze oogstmachines verwelkomt u zowel op zaterdag als op zondag voor een verblijf in het wijntoerisme. Winalist is het toonaangevende platform voor wijntoerisme in de Jura en Frankrijk.

Wat u moet weten voordat u Jura bezoekt

Welke dorpen in de Jura bezoeken? +
Waar ga je dit weekend uit in de Jura? +

Ontdek andere wijngebieden in Frankrijk