Jura wijngaard
Beste wijnproeverijen en wijntours

Populaire wijnhuizen om te bezoeken in Jura wijngaarden

Toon kaart

Meer filters

Directe boeking
Toon alleen directe boekingslijsten
Tijd van de dag
Type gastheer
Diensten
Annuleringsvoorwaarden
Privé of openbaar?

Privévermeldingen betekent dat u de enige groep op de site bent tijdens uw ervaring. Als de ervaring openbaar is, kun je worden gemengd met andere groepen

What you need to know before visiting the Jura wijngaard

Welke dorpen in de Jura bezoeken? +

Franche-Comté heeft enkele geweldige verrassingen voor u in petto. Naast de prachtige landschappen die u tijdens uw wijnroute zult ontdekken, moet u ook de tijd nemen om te stoppen in deze paar dorpen die een bezoek waard zijn. Château-Chalon is een erkende AOC-wijngaard die de beste gele wijn in de regio produceert. Arlay is de hoofdstad van strowijn, met zijn feodale ruïnes en wallen. Baume-les-Messieurs is een klein dorpje omgeven door grotten en watervallen. Poligny is een mekka voor wijn en Comté-proeverijen. Een klein stadje met karakter dat u zeker zal bevallen.

Waar ga je dit weekend uit in de Jura? +

Adem eens lekker in terwijl u door de wijngaarden slentert. Als het door pech regent, ga dan naar het Juramuseum voor wijnstokken en wijn in Arbois. Anders zou een kajaktocht op het meer van Chalain jong en oud kunnen bekoren.

Welke wijnmakerijen in de Jura wijngaard zijn vandaag open? +
Klik hier om wijnmakerijen, kelders en kastelen te ontdekken die vandaag open zijn in de Jura wijngaard.

Ontdek de wijngaarden van de Jura, gelegen in Frankrijk. Winalist biedt u een selectie van de beste rondleidingen en proeverijen in de wijndomeinen van de Jura . Om te ontdekken met vrienden, alleen of met familie, profiteer van deze regio met zijn opmerkelijke erfgoed tijdens de week en in het weekend. De wijnroutes wachten op je!

Ontdek de wijngaard van de Jura, gelegen in Frankrijk . Winalist biedt u een selectie van de beste bezoeken en proeverijen in de wijndomeinen van de Jura . Om te ontdekken met vrienden, alleen of met familie, profiteer van deze regio met zijn opmerkelijke erfgoed tijdens de week en in het weekend. De wijnroutes wachten op u!

Ontdek de wijnen van de Jura tijdens een authentieke ervaring

Alleen al in het departement Jura ligt de Jura-wijngaard. Een wijngaard die u unieke druivensoorten in de wereld laat ontdekken over 100 kilometer van noord naar zuid.

De wijndomeinen van de Jura zijn zeer oude domeinen maar zijn nog weinig bekend. De wijnen zijn er echter van hoge kwaliteit, onder meer dankzij een terroir dat als atypisch zou kunnen worden omschreven. De wijnstokken zijn inderdaad geplant op een hoogte van ongeveer 300 meter en de klimatologische omstandigheden vormen een echte uitdaging voor de wijnstokken. De druivensoorten en teeltmethoden worden dan ook streng geselecteerd. De druivensoorten die we het meest vinden zijn dan Pinot Noir, Chardonnay maar ook Poulsard, Trousseau en Savagnin. U kunt er een grote diversiteit aan rode, witte en roséwijnen ontdekken, maar ook mousserende wijnen en vooral de beroemde gele wijn. Onder hen kunnen we Arbois, Arbois Pupillin en Châteaux-Chalon noemen. Ontdek deze typische wijn dankzij Winalist en zijn vele bezoeken, proeverijen en wijntoeristische activiteiten.


Dit wijnbouwgebied telt meer dan 100 wijnhandelaren en wijnbouwers die zich allemaal inzetten voor een kwaliteitsvolle benadering van de ontvangst van toeristen. Alleen, met familie of vrienden, zullen deze professionals u kennis laten maken met hun knowhow en alle smaken van de Jura, gedreven door hun passie voor hun land. U zult onvermijdelijk de oenologische ervaring vinden die bij u past.

Wist je dat ? De gele Jura-wijn wordt beschouwd als een van de 5 beste droge witte wijnen ter wereld. Omdat het in contact is met de lucht, kan het zuur worden, maar kan het zichzelf ook beschermen door een sluier van gisten te ontwikkelen die het specifieke en sterke aroma's geeft. Ze worden vaak hoog gewaardeerd en krijgen veel positieve recensies.


Hoe boek je een oenologisch weekend in de Jura?

Met Winalist is het wijntoerisme in de Jura slechts een klik verwijderd! Ontdek dankzij ons zoekplatform de wijngaarden en kastelen die bij u passen. Selecteer uw volgende bestemming met behulp van uw zoekcriteria. Boek uw ervaring tussen de slots die door onze partners worden aangeboden. Zodra uw activiteit is gereserveerd, ontvangt u van ons een bevestiging. Een groot deel van onze oogstmachines verwelkomen u op zaterdag en zondag voor een wijntoeristisch verblijf. Winalist is het toonaangevende wijntoerismeplatform in de Jura en in Frankrijk.

Bekijk meer