Jura, Frankrijk
Beste wijnhuizen om te bezoeken

Ontdek de beste wijntours en proeverijen in Jura wijngaard

Nog geen gastheren in dat gebied...

We hebben momenteel geen hosts in dat gebied, probeer je zoekopdracht te wijzigen.


Andere gastheren in de buurt

Château de Pommard
Château de Pommard
Château de Pommard
Bourgondische ontdekkingsproeverij
De truffelervaring
Truffel lunchervaring
Bourgondië van bovenaf
De privéproeverij
Clos Marey-Monge-proeverij
Ervaar de Franse levenskunst

Château de Pommard

Host verified - Winalist
Directe boeking Biodynamische wijnbouw
Prijs: vanaf 20,00 €
1-6
4.6 /5
(48 beoordelingen)
Domaine Chanzy
Domaine Chanzy
Domaine Chanzy
3 druivensoorten naar smaak
In het hart van onze kelders
Wijnuitje en picknick
Ontdekking van de oogst en proeverij

Domaine Chanzy

Host verified - Winalist
Directe boeking Biodynamische wijnbouw
Prijs: vanaf 10,00 €
1-10
4.8 /5
(15 beoordelingen)
Veuve Ambal
Veuve Ambal
Veuve Ambal
Vivez en direct la production de nos Crémants de Bourgogne

Veuve Ambal

Host verified - Winalist
Directe boeking Met redenen omklede wijnbouw
Prijs: vanaf 9,50 €
1-50
4.2 /5
(5 beoordelingen)
Maison Régnard
Maison Régnard
Maison Régnard
4 juni - Lentewandelingenavond 2022
4 & 5 juni - Lentewandelingen, 10e editie
Proeverij in de showroom van Maison Régnard
Ontdekking van het prestigieuze Maison Régnard

Maison Régnard

Host verified - Winalist
Directe boeking
Prijs: vanaf 0,00 €
1-30
4 /5
(1 beoordelingen)
Maison Bonnard
Maison Bonnard
Maison Bonnard
Lunch aan de tafel van de wijnboer met uitzicht

Maison Bonnard

Host verified - Winalist
Prijs: vanaf 30,00 €
4-25

Meer filters

Directe boeking
Toon alleen de lijst met directe boekingen
Tijd van de dag
Beoordelingen van bezoekers
Type gastheer
Diensten
Annuleringsvoorwaarden
Privé of openbaar?

De vermelding ‘Privé’ betekent dat jij de enige groep bent tijdens de ervaring. Als de ervaring openbaar is, kun je worden gemengd met andere groepen.

Andere steden in Jura

Wat je moet weten voordat je Jura wijngaard bezoekt

Welke dorpen in de Jura bezoeken? +

Franche-Comté heeft enkele geweldige verrassingen voor u in petto. Naast de prachtige landschappen die u tijdens uw wijnroute zult ontdekken, moet u ook de tijd nemen om te stoppen in deze paar dorpen die een bezoek waard zijn. Château-Chalon is een erkende AOC-wijngaard die de beste gele wijn in de regio produceert. Arlay is de hoofdstad van strowijn, met zijn feodale ruïnes en wallen. Baume-les-Messieurs is een klein dorpje omgeven door grotten en watervallen. Poligny is een mekka voor wijn en Comté-proeverijen. Een klein stadje met karakter dat u zeker zal bevallen.

Waar ga je dit weekend uit in de Jura? +

Adem eens lekker in terwijl u door de wijngaarden slentert. Als het door pech regent, ga dan naar het Juramuseum voor wijnstokken en wijn in Arbois. Anders zou een kajaktocht op het meer van Chalain jong en oud kunnen bekoren.

Welke wijnhuizen in de Jura wijngaard zijn vandaag open? +
To discover wineries, cellars and chateaux that are open today in Jura wijngaard, click here.
Can I visit a winery as a group in Jura wijngaard? +
Here are the wine estates in Jura wijngaard that can accommodate groups of 8 people or more: View wine tours and tastings in Jura.
What are the best wineries for families in Jura wijngaard? +
The wine estates that offer the best tours and tastings for families are: View all wineries in Jura.

Ontdek de wijngaarden van de Jura, gelegen in Frankrijk. Winalist biedt u een selectie van de beste rondleidingen en proeverijen in de wijndomeinen van de Jura . Om te ontdekken met vrienden, alleen of met familie, profiteer van deze regio met zijn opmerkelijke erfgoed tijdens de week en in het weekend. De wijnroutes wachten op je!

Ontdek de wijngaard van de Jura, gelegen in Frankrijk . Winalist biedt u een selectie van de beste bezoeken en proeverijen in de wijndomeinen van de Jura. Om te ontdekken met vrienden, alleen of met familie, profiteer van deze regio met zijn opmerkelijke erfgoed tijdens de week en in het weekend. De wijnroutes wachten op u!

Ontdek de wijnen van de Jura tijdens een authentieke ervaring

Alleen al in het departement Jura ligt de Jura-wijngaard. Een wijngaard die u unieke druivensoorten in de wereld laat ontdekken over 100 kilometer van noord naar zuid.

De wijndomeinen van de Jura zijn zeer oude domeinen maar zijn nog weinig bekend. De wijnen zijn er echter van hoge kwaliteit, onder meer dankzij een terroir dat als atypisch zou kunnen worden omschreven. De wijnstokken zijn inderdaad geplant op een hoogte van ongeveer 300 meter en de klimatologische omstandigheden vormen een echte uitdaging voor de wijnstokken. De druivensoorten en teeltmethoden worden dan ook streng geselecteerd. De druivensoorten die we het meest vinden zijn dan Pinot Noir, Chardonnay maar ook Poulsard, Trousseau en Savagnin. U kunt er een grote diversiteit aan rode, witte en roséwijnen ontdekken, maar ook mousserende wijnen en vooral de beroemde gele wijn. Onder hen kunnen we Arbois, Arbois Pupillin en Châteaux-Chalon noemen. Ontdek deze typische wijn dankzij Winalist en zijn vele bezoeken, proeverijen en wijntoeristische activiteiten.


Dit wijnbouwgebied telt meer dan 100 wijnhandelaren en wijnbouwers die zich allemaal inzetten voor een kwaliteitsvolle benadering van de ontvangst van toeristen. Alleen, met familie of vrienden, zullen deze professionals u kennis laten maken met hun knowhow en alle smaken van de Jura, gedreven door hun passie voor hun land. U zult onvermijdelijk de oenologische ervaring vinden die bij u past.

Wist je dat ? De gele Jura-wijn wordt beschouwd als een van de 5 beste droge witte wijnen ter wereld. Omdat het in contact is met de lucht, kan het zuur worden, maar kan het zichzelf ook beschermen door een sluier van gisten te ontwikkelen die het specifieke en sterke aroma's geeft. Ze worden vaak hoog gewaardeerd en krijgen veel positieve recensies.


Hoe boek je een oenologisch weekend in de Jura?

Met Winalist is het wijntoerisme in de Jura slechts een klik verwijderd! Ontdek dankzij ons zoekplatform de wijngaarden en kastelen die bij u passen. Selecteer uw volgende bestemming met behulp van uw zoekcriteria. Boek uw ervaring tussen de slots die door onze partners worden aangeboden. Zodra uw activiteit is gereserveerd, ontvangt u van ons een bevestiging. Een groot deel van onze oogstmachines verwelkomen u op zaterdag en zondag voor een wijntoeristisch verblijf. Winalist is het toonaangevende wijntoerismeplatform in de Jura en in Frankrijk.

Bekijk meer

Word lid van onze nieuwsbrief!

Ontvang elke maand onze gratis reisgidsen en tips voor je volgende wijnreis. Oh, en ook speciale aanbiedingen!