Ontdek de wijnbouwregio Bourgogne

Bezoek de mooiste wijngaarden van de regio en ontdek heerlijke wijnen tussen de 200 miljoen geproduceerde flessen. Reserveer gemakkelijk uw bezoeken, proeverijen en activiteiten met Winalist.

Ervaringen om mij heen

Waarom zou je Bourgogne bezoeken?

Bourgogne ligt in het midden-oosten van het land en vertegenwoordigt 3% van de Franse wijngaard. Deze regio ligt op 2u40 van de hoofdstad. Bourgogne is verdeeld in 5 gebieden, waaronder Chablis. Dankzij het uitgestrekte gebied, profiteert Bourgogne van verschillende klimaten en ze zijn verschillend in elke regio. De belangrijkste soorten grappes zijn Pinot Noire, Chardonnay, maar we vinden ook anderen als Gamay en Aligoté. De productie van de regio vertegenwoordigt 3% van de wereldwijde productie. De helft van de wijnen is ontworpen voor export dankzij de reputatie van bepaalde flessen. Met Winalist kunt u prestigieuze cuvés ontdekken dankzij een groot aanbod van bezoeken, proeverijen en activiteiten.

Alle ervaringen in Bourgondië

Onze aanbevolen partners in Bourgondië

Benamingen in Bourgondië

Marsannay-la-Côte Fixin Gevrey-Chambertin Morey-St-Denis Vougeot Vosne-Romanée Pernand-Vergelesses Ladoix-Serrigny Savigny-les-Beaunes Pommard Volnay Saint-Romain Volnay Monthélie Auxey-Duresses Meursault Puligny-Montrachet Saint-Aubin Chassage-Montrachet Santenay Sampigny-lès-Maranges Bouzeron Rully Mercurey Givry Montagny-lès-Buxy Mancey Chardonnay Bray Uchizy Lugny Viré Péronne Clessé Senozan Senozan Berzé-la-Ville Cluny Bussières Hurigny Prissé Vergisson Serrières Pouilly-Fuissé Chasselas Vinzelles Saint-Vérand Romanèche-Thorins

Subregio in Bourgondië

Liever een op maat gemaakt wijnverblijf?

Laat ons team u een perfecte wijnervaring bieden op basis van uw wensen.