Wijntoerisme in Languedoc Roussillon: wijngaarden, kastelen en wijnkelders

Winalist ontmoet je in een van de grootste wijngaarden van Frankrijk. 245.000 hectare wijnstokken wachten op u. De meest getalenteerde en gastvrije wijnbouwers in de regio laten u hun erfgoed zien. Proef Canet, Gauby, Fitou of Saint-Chinian. Winalist biedt u een selectie van de beste ervaringen in wijnmakerijen, kastelen en kelders in de regio Languedoc-Roussillon. Om te ontdekken met vrienden, alleen of met familie, profiteer zowel in de week als in het weekend van deze opmerkelijke erfgoedregio. De wijnroutes wachten op je!Ervaringen om mij heen
Wijnkaart van Languedoc-Rousillon

Ontdek de wijnen van Languedoc Roussillon tijdens een authentieke ervaring

De druivensoorten Chardonnay, Clairette en Cabernet-Sauvignon zorgen voor een grote diversiteit, aangedreven door het mediterrane klimaat. Tijdens een wandeling in deze wijngaard kunt u de rijkdom van het erfgoed van de regio ontdekken. Tijdens uw wijnbouwverblijf in Languedoc-Roussillon kunt u genieten van wandelingen in de wijngaarden en de lokale wijnen van Coteaux de Narbonne proeven (Merlot, Grenache, Syrah). De oenologische ateliers van Montpellier hebben de beste jaargangen van Grés-de-Montpellier voor u in petto, een wijnbenaming die verschillende Hérault-gemeenten omvat.


Goed om te weten: de wijngaard heeft meer dan 30.000 wijnbouwers, verdeeld over 230 kelders, in meer dan 2500 verschillende landgoederen. Languedoc-wijnen krijgen vaak veel positieve recensies en worden over het algemeen goed beoordeeld.

wijnproeverijen in de Languedoc-Rousillon regio

Bezoeken en proeverijen in de Languedoc-Rousillon regio

Oenologische workshops   in de Languedoc-Rousillon regio

Rondleidingen / excursies in de Languedoc-Rousillon regio

Verfijn uw zoekopdracht op type ervaring

De wijnroutes in Languedoc-Roussillon

De Languedoc wijnroute tussen Montpellier en Béziers biedt u een voorproefje van de Côteaux du Languedoc, Faugères, Clairettes du Languedoc , Saint-Chinian en natuurlijk Grés-de-Montpellier . Van Béziers tot Carcassonne, via Narbonne, ontdek je de Fitou. Onderweg naar Perpignan, stop in de wijngaarden van Minervois, Corbières en Limoux in het land van de Katharen. Eenmaal in Roussillon kunt u de wijnen van Collioure en Banyuls, Côte du Roussillon en Maury proeven.

Hoe een wijnweekend boeken in Languedoc-Roussillon?

Met Winalist is het wijntoerisme in Languedoc-Roussillon slechts één klik verwijderd! Ontdek dankzij ons zoekplatform de wijngaarden en kastelen die op jou lijken. Selecteer uw volgende bestemming met uw zoekcriteria. Boek je ervaring op de datum en tijd van je keuze, inclusief zaterdag en zondag. Zodra uw activiteit is geboekt, ontvangt u een bevestiging en een herinnering. De meeste van onze oogstpartners verwelkomen u zowel doordeweeks als in het weekend. Winalist is het toonaangevende platform voor wijntoerisme in Languedoc-Roussillon en Frankrijk.

Beste steden om te bezoeken in Languedoc-Rousillon

Nîmes

Nîmes

4.7 / 5 (7082 beoordelingen)
10 ervaringen

Montpellier

4.2 / 5 (8847 beoordelingen)
19 ervaringen

Montpellier is een stad in het zuiden van Frankrijk, op slechts 10 kilometer van de Middellandse Zee. Ideale stad om uit te rusten met familie of vrienden aan het water, wijnliefhebbers of professionals zullen er ook van genieten. Wat bet...

Montpellier

Perpignan

Perpignan

4.5 / 5 (9598 beoordelingen)
13 ervaringen

Wat u moet weten voordat u Languedoc-Rousillon bezoekt

Welke dorpen te bezoeken in Languedoc-Roussillon? +
Hoe een wijnweekend boeken in Languedoc-Roussillon? +

Benamingen in Languedoc-Rousillon

Wijngebieden in Languedoc-Rousillon

Languedoc Roussillon

Ontdek andere wijngebieden in Frankrijk