Vind de beste wijnreizen in Margaux

Welkom in Margaux, deze stad, een van de beroemde Médoc-wijngaarden, met een internationale reputatie. Tijdens uw verblijf in Nieuw-Aquitanië, passeert u deze mooie stad om de wijntoeristische activiteiten van de Margaux-wijnbouwers te ontdekken. Tussen wandelingen in de wijngaarden, kelderbezoeken, wijnproeverijen of wijnworkshops, of u nu met vrienden of familie bent, u zult er zeker van genieten. Een lijst met ervaringen bij Margaux is hieronder beschikbaar. De reservering is online gemaakt en de betaling is veilig.

Ervaringen om mij heen
Open map

Wat te doen en wat te bezoeken in Margaux?

Margaux is een voormalige gemeente in het zuidwesten van Frankrijk, nu een gedelegeerde gemeente van de nieuwe gemeente Margaux-Cantenac. Gelegen in het departement Gironde, in de regio Nouvelle-Aquitaine, is deze stad een van de beroemde Médoc-wijngaarden die internationaal bekend zijn.


Bezoek tijdens je bezoek aan Margaux een van de vele kastelen ter plaatse. Om de beste keuze te maken, raden we je aan om door de lijst met domeinen te bladeren die voor het publiek toegankelijk zijn op Winalist. Maak vervolgens een wandeling op het eiland Margaux, op slechts een paar kilometer van de stad, in de "Bras de Macau". Dit eiland is voornamelijk gericht op de wijnbouw. Ga dan naar de haven van Issan, niet ver daarvandaan.

Bezoeken en proeverijen in de buurt van Margaux

Zie op een kaart

Ben je op zoek naar een specifieke ervaring?

Margaux-wijn: een van de beroemdste ter wereld!


Meer dan een stad in het zuidwesten van Frankrijk, staat Margaux ook bekend om zijn wijn "le margaux". Deze Franse rode wijn met oorsprongsbenaming (AOC) wordt geproduceerd rond de stad Margaux in de Médoc, een van de onderverdelingen van de wijngaard van Bordeaux.


De AOC Margaux is ook de enige gemeentelijke appellatie van de Haut-Médoc die de naam draagt van een eerste Grand Cru Classé, Château Margaux. Deze appellatie strekt zich uit over het zuiden van de Médoc over ongeveer 1.400 hectare en produceert gemiddeld 63.000 hectoliter rode wijnen per jaar.


Om meer te weten te komen over de stad Margaux en de appellatie AOC Margaux, nodigen we u uit om nu uw volgende wijntoerisme-ervaring te boeken bij een van de wijnmakers in de regio. De reservering is online gemaakt en is direct. Heel goed verblijf in Gironde!

Laatste plekken voor vandaag

Ontdek andere steden in de buurt van Margaux