Vind je wijnervaring in de Libournais-wijngaard

Boek uw wijnervaringen in wijnhuizen, musea of rondleidingen in de stad Libourne. Direct boeken zonder kosten. Ervaringen om mij heen
Open map

Wat te doen en wat te bezoeken in Libourne?

Ontdek Libourne in de buurt van Bordeaux tijdens uw uitje op de wijnroute. Om ons voor te bereiden op deze droomvakantie, hebben we een lijst samengesteld met wijntoeristische activiteiten die een keer ter plaatse met onze partnergastheren moeten worden uitgevoerd.

Libourne is een gemeente in het zuidwesten van Frankrijk, gelegen in het departement Gironde in de regio Nouvelle-Aquitaine. Gewaardeerd door bezoekers vanwege het culturele erfgoed en de verrassende wijnroute, is Libourne een stad waar het goed toeven is.

Wanneer u ter plaatse aankomt, raden we u aan een van de vele kastelen in Libourne te bezoeken omdat ze rijk zijn aan geschiedenis en architectonisch schitterend zijn. Ga dan naar Lac des Dagueys, een kunstmatig meer ten noorden van Libourne. Het heeft de bijzonderheid van een gewone bank. Het publiek gaat erheen om te genieten van een moment van plezier met vrienden of familie, doe hetzelfde. Voor de meer avontuurlijke gasten kun je roeien of zeillessen volgen.

Slenter door de stad en lunch in een restaurant dat lokale culinaire specialiteiten biedt, en ga dan naar de Saint-Jean-Baptiste-kerk. Deze religieuze plaats staat bekend om zijn architectuur.

wijnproeverijen in de buurt van Libourne

Zie op een kaart

Bezoeken en proeverijen in de buurt van Libourne

Zie op een kaart

Oenologische workshops   in de buurt van Libourne

Zie op een kaart

wandelingen in de buurt van Libourne

Zie op een kaart

maaltijden in de buurt van Libourne

Zie op een kaart

Rondleidingen / excursies in de buurt van Libourne

Zie op een kaart

Ben je op zoek naar een specifieke ervaring?

Rondleidingen en proeverijen in de buurt van Bordeaux

In deze wijngaard op de rechteroever van de Gironde staan grote en talrijke kastelen, de een even aantrekkelijk als de ander. Het wijngebied van Libourne, ook wel Libournais genoemd, is de thuisbasis van de wereldberoemde benamingen Pomerol en Saint-Émilion.

De meest zichtbare druivensoorten in deze wijngaard voor rode wijn zijn: Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc. Voor witte wijn zijn het Sauvignon, Sémillon en Muscadelle. In deze wijnstreek vind je geen roséwijnen.

Bezoek Winalist.com voor meer informatie over de Libourne-wijnstreek om de vele wijngerelateerde ervaringen die onze gastheren bieden te observeren. Op het programma: wandeling door de wijngaarden, kelderbezoek, wijnproeverij, wijnworkshops en andere bijzondere activiteiten. De reservering is online gemaakt en de betaling is veilig. Tot ziens in de Libournais-wijngaard!

Laatste plekken voor vandaag

Ontdek andere steden in de buurt van Libourne