Ontdek de wijngaarden in Bordeaux

Bordeaux heeft wijn in de stad. Bordeaux-wijnen, of meer algemeen Aquitaine-wijnen, hebben alles te danken aan de port de la Lune en de Garonne. Deze stad viert eens in de twee jaar wijn, maar biedt het hele jaar door wijntoeristische activiteiten. Het is mogelijk om in een Engelse taxi (zelfs in Frankrijk) in de wijngaarden van Bordeaux te rijden, om uw eigen wijn te maken, om achter de schermen van het beroep van de wijnboer te gaan, en voor de meest fijnproevers om workshops wijn en kaas te combineren. Wat meer ? De stad Bordeaux weet alle harten te veroveren.

Ervaringen om mij heen
Open map

Wat te doen en wat te bezoeken in Bordeaux?

Bordeaux staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is doordrenkt van wijncultuur. In de stad maar ook in de omgeving vind je veel wijnbars. U kunt een bezoek brengen aan de wijnstad, maar ook aan de kastelen, het landschap van de wijngaarden waarderen, met de wijnbouwers van hun vak discussiëren en de verschillende druivensoorten proeven. Voor de rode wijnen heb je de keuze tussen Cabernet-Sauvignon, Cabernet-Franc en Merlot. Voor blanken zijn Sauvignon, Sémillon en Muscadelle de meest aanwezige.

Als u Bordeaux in de zomer bezoekt, mag u het wijnfestival niet missen, dat eens in de twee jaar plaatsvindt. Er zijn 80 appellations op de 2 km lange "wijnroute" waar je van toonbank naar toonbank gaat alsof je van de ene wijngaard naar de andere gaat. Een unieke en essentiële ervaring als we al in de stad zijn. Iedereen is er: jong, oud, de meest prestigieuze, anonieme, beginners, amateurs, kenners, enthousiastelingen.


Bezoeken en proeverijen in de buurt van Bordeaux

Zie op een kaart

Oenologische workshops   in de buurt van Bordeaux

Zie op een kaart

wijnproeverijen in de buurt van Bordeaux

Zie op een kaart

maaltijden in de buurt van Bordeaux

Zie op een kaart

wandelingen in de buurt van Bordeaux

Zie op een kaart

Ben je op zoek naar een specifieke ervaring?

In Bordeaux wordt u hartelijk welkom geheten. Tijdens je wijnbouwervaring zul je eerst een essentiële fase moeten doorlopen: die van het bezoeken van de stad. Je ontdekt de weelderige Place de la Bourse waar het Douanemuseum is gevestigd. Vervolg uw bezoek door naar het Museum van Aquitaine te gaan, dat u de geschiedenis van de stad (en haar wijn) zal vertellen.

Het is aan jou om je keuze te maken. Winalist biedt u een lijst met activiteiten om te doen en te ontdekken in Bordeaux. Boek nu uw volgende wijnvakantie.

Laatste plekken voor vandaag

Ontdek andere steden in de buurt van Bordeaux