Ontdek de wijngaarden van Châlons-en-Champagne

Breng je een weekend door in Champagne en wil je er even helemaal tussenuit in Châlons-en-Champagne? Van de gelegenheid gebruik maken om een kelder te bezoeken, een goede wijn te proeven of de wijngaarden en wijnboeren te verkennen? Gelegen op 50 kilometer van Reims, is Châlons-en-Champagne een stad waar leven en wandelen goed zijn. Winalist biedt wijntoerisme-ervaringen om te oefenen in de stad en haar omgeving om uw verblijf zo soepel mogelijk te maken. U kunt ze doorbladeren in de onderstaande lijst. Online reserveringen zijn gratis en direct: ga je gang, ontdek het.

Ervaringen om mij heen
Open map

Wat te doen en wat te bezoeken in Châlons-en-Champagne?

Op zoek naar advies en informatie om deel te nemen aan een proefworkshop, een kelder, een Champagnehuis of een wijnmaker bij Châlons-en-Champagne in Frankrijk te bezoeken? Châlons-en-Champagne ligt op slechts 2 uur rijden van Parijs met de auto. Er zijn veel plaatsen om te bezoeken als je naar Châlons-en-Champagne komt omdat het een dorp is dat wordt omringd door wijngaarden en wijnhuizen. Allereerst, wanneer je aankomt in Châlons-en-Champagne, moet je de Saint-Étienne kathedraal van Châlons bezoeken, evenals de vele kerken zoals Notre-Dame-en-Vaux of de Saint-Alpin kerk. Je zult dan moeten gaan om de lokale wijnmakers te ontmoeten. Dankzij Winalist vindt u een lijst met wijndomeinen die open zijn voor het publiek in de Champagne-regio (die zich uitstrekt tot Epernay, Reims of zelfs Troyes). De kaart helpt u gebieden te lokaliseren en uw reis in Champagne of via de toeristische route Champagne te plannen! Reserveer uw bezoek, proeverij, ... in het wijndomein van uw keuze hieronder.

wijnproeverijen in de buurt van Châlons-en-Champagne

Zie op een kaart

Bezoeken en proeverijen in de buurt van Châlons-en-Champagne

Zie op een kaart

Oenologische workshops   in de buurt van Châlons-en-Champagne

Zie op een kaart

wandelingen in de buurt van Châlons-en-Champagne

Zie op een kaart

maaltijden in de buurt van Châlons-en-Champagne

Zie op een kaart

Rondleidingen / excursies in de buurt van Châlons-en-Champagne

Zie op een kaart

Ben je op zoek naar een specifieke ervaring?

De Franse wijnbouwgemeente Châlons-en-Champagne herbergt twee verschillende wijnbenamingen: Champagne en de Champagne-heuvel. Châlons-en-Champagne, gelegen in het noorden van Frankrijk, in het departement Marne, is een stad die wordt doorkruist door verschillende rivieren. We vinden daar de Marne, de Mau en de Nau. Bijgenaamd het "sprankelende Venetië", is water een integraal onderdeel van de stad. Als u langskomt, aarzel dan niet om een boottocht te boeken bij de VVV van de stad voor een unieke ontdekking van Châlons-en-Champagne. Mis de Métamorpheause-show niet als de zon ondergaat, met geluids- en lichtanimatie geprojecteerd op de karakteristieke gebouwen van de stad. U kunt deze show ook bijwonen tijdens uw boottocht.


Het VVV-kantoor van Châlons-en-Champagne biedt u ook een proeverij aan onder leiding van een oenoloog gespecialiseerd in een unieke en zeer aangename plek: de middeleeuwse kelders. Met een oppervlakte van 200 m2, daterend uit de 13e en 15e eeuw, en gelegen in het hart van de stad, nemen de middeleeuwse kelders u mee op reis. Tijdens uw bezoek ontdekt u alle geheimen van de ontwikkeling van verschillende champagnes en het Champagne-terroir. Deze ervaring is ideaal voor nieuwsgierigen en avonturiers omdat het een leerzaam moment combineert met plezier en ontspanning. Niets beters om van uw vakantie in Champagne te genieten dan om de geheimen van dit sprankelende drankje te kennen.

Laatste plekken voor vandaag

Ontdek andere steden in de buurt van Châlons-en-Champagne

  • Reims Reims

    Reims

  • Troyes Troyes

    Troyes